A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/droga_heroin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zaplijenjena droga, laboratorij za uzgoj marihuane, oružje, pečati sudova | Politika+
Crna kronika

ISTRAGA: Zaplijenjena droga, laboratorij za uzgoj marihuane, oružje, pečati sudova

Tri automatske puške, šest ručnih bombi, signalni pištolj, veća količina streljiva, detonatorske kapisle te tri komada detonirajućeg štapina.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca te zaplijenila gotovo 29 kilograma eksploziva, različito oružje, laboratorij za kućni uzgoj indijske konoplje, više od kilogram marihuane, kilogram i 800 grama stabljika indijske konoplje te 23 vjerojatno krivotvorena pečata općinskih sudova u Hrvatskoj.

Među zapljenjenim oružjem su tri automatske puške, šest ručnih bombi, signalni pištolj, veća količina streljiva, detonatorske kapisle te tri komada detonirajućeg štapina dužine po 100 metara

Četrdeset osmogodišnji i 71-godišnji muškarac uhićeni su prekjučer, te su predani pritvorskom nadzorniku. Otprije su poznati policiji, a kriminalistička istraga o ovom slučaju je u tijeku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Među zapljenjenim oružjem su tri automatske puške, šest ručnih bombi, signalni pištolj, veća količina streljiva, detonatorske kapisle te tri komada detonirajućeg štapina dužine po 100 metara.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Danijel Žugel izvijestio je kako je policija imala informacije da 48-godišnjak na području Vrapča u kući koju je prije dvije godine unajmio od 71-godišnjaka, uzgaja marihuanu.

Prekjučer je kuća pretražena te je pronađena droga i laboratorij s opremom za uzgoj marihuane - 19 lampi, 15 trasformatora za zagrijavanje s tri grijalice i sustavima za klimatizaciju i navodnjavanje.

Uzgojenu drogu prodavao je na ilegalnom tržištu, a koliko je prodajom zaradio i jesu li 48-godišnjak i 71-godišnjak dijelili zaradu, utvrditi će policija.

Protiv njega podnijeta je kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, rekao je Žugel.

Pretragom kuće u kojoj živi 71-godišnjak, pronađeni su eksploziv, oružje i streljivo te 23 vjerojatno krivotvorena pečata općinskih sudova.

Osim toga pronađena su i dva plastična četvrtasta pečata, 92 prazna papira formata A4 s otisnutim grbom Republike Hrvatske, te 22 prazna izvatka iz zemljišnih knjiga.

Protiv 71-godišnjeg muškarca podignuta je kaznena prijava zbog nadopuštenog posjedovanja i držanja oružja i eksploziva, te prijava za kazneno djelo izrade, nabave, posjedovanja, prodaje ili uporabe sredstava za krivotvorenje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, droga, oružje, zagreb