A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-tuzla-bih-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prosvjednici u Tuzli ponovno zauzeli zgradu vlade, policija je nemoćna | Politika+
Regija

ŽESTOKO: Prosvjednici u Tuzli ponovno zauzeli zgradu vlade, policija je nemoćna

Skupina najagresivnijih prosvjednika najprije je bacala petarde, a potom i kamenje na policajce angažirane na osiguranju zgrade koji su se potom povukli u nju.

Piše: PolitikaPlus

Najmanje dvije tisuće prosvjednika u petak poslijepodne ispunilo je trg pred sjedištem županijske vlade u Tuzli gdje je nešto nakon 13 sati ponovo došlo do sukoba s policijom.

Skupina najagresivnijih prosvjednika najprije je bacala petarde, a potom i kamenje na policajce angažirane na osiguranju zgrade koji su se potom povukli u nju.

Nakon toga prosvjednici su nastavili kamenjem gađati zgradu na kojoj je većina prozora porazbijana još tijekom prosvjeda u četvrtak 6. veljače.

Za razliku od Tuzle prosvjedi u drugim gradovima u BiH protječu uglavnom mirno. U Banjoj Luci u tijeku je prosvjedna šetnja koja je okupila manje od stotinjak sudionika, a organizirana je na poziv Helsinškog parlamenta građana.

U Sarajevu se pred sjedištem vlade županije okupilo stotinjak ljudi, uglavnom znatiželjnika, a policija je s udaljenosti nadzirala odvijanje skupa.

 

Nezadovoljstvo je uzelo maha zbog katastrofalnog socijalnog stanja u Tuzli, gdje od 131 tisuće građana njih čak 97 778 nema posao!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tuzla, prosvjed, neredi