A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-bih-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prosvjedi u BiH: Zapaljene gradska vijećnica i gradska uprava Mostara | Politika+
Regija

NASILJE: Prosvjedi u BiH: Zapaljene gradska vijećnica i gradska uprava Mostara

Oko 17.30 prosvjednici su, nakon što su zapalili zgradu županijske Hercegovačko-neretvanske vlade, upali u gradsku viječnicu te su je zapalili. Ovaj je objekt obnovljen prije nekoliko godina.

Piše: PolitikaPlus

Spirala nasilja nastavila se u petak navečer u Mostaru gdje su nasilni prosvjednici nakon županijske vlade, nastavili paliti gradske institucije vijećnice i gradske uprave.

Oko 17.30 prosvjednici su, nakon što su zapalili zgradu županijske Hercegovačko-neretvanske vlade, upali u gradsku viječnicu te su je zapalili. Ovaj je objekt obnovljen prije nekoliko godina.

Potom su molotovljevim koktelima zapalili i zgradu Gradske uprave. Po izvješćima lokalnih medija gore i prostori u kojima su smještene matične knjige građana Mostara. Policija nije intervenirala.

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić ocijenio je kako su neredi izrežirani te da su smišljeno prebačeni u Hercegovinu iz Bosne.

"Tvrdim da je sve ovo proizišlo iz određenih krugova da ne kažem nacionalnih", kazao je premijer Lasić. Pri tome je ocijenio kako županija nije mjesto za prosvjede nego da su to institucije Federacije BiH.

"Smatram da su županije posljednja adresa za ovo što prosvjednici diljem BiH traže, jer smo mi najmanje krivi za situaciju koja je nastala u Federaciji BiH", rekao je Lasić.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak rekao je da iza prosvjeda stoje osobe kojima su puna usta države BiH koju sada uništavaju. Dodao je da MUP ne može angažirati pripadnike specijalne policije jer više mjeseci traje prijepor oko izbora ravnatelja policije HNŽ-a koji ih jedini može angažirati.


Policija izbacila nasilne prosvjednike iz Predsjedništva BiH

Interventna policijska postrojba nešto prije 18 sati razbila je skupinu nasilnih prosvjednika koji su pokušali provaliti u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu onogućivši istodobno prilaz gasiteljima kako bi zaustavili širenje podmetnutog požara.

Skupina nasilnih prosvjednika je prije toga skinula državnu zastavu sa zgrade Predsjedništva BiH i provalila kroz svečanu ulaz u zgradu.

Oni su prije napada na zgradu Predsjedništva BiH provalili u zgradu vlade Sarajevske županije koju su potom opljačkali i zapalili.

Uglavnom je riječ o osobama mlađe životne dobi.

Oko te dvije zgrade vlada potpuni kaos a napadnuto je i nekoliko novinarskih ekipa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mostar, prosvjed, bih