Hrvatska

PITAM SE PITAM : Branko Vukšić: Ima neka tajna veza između Zorana Milanovića i Mladena Bajića

Kalkulira Zoran Milanović. I Bajić kalkulira, želio bi ostati u fotelji.

Piše: Ilijana Grgić

Zašto je sa s dnevnog reda Sabora skinuto  glasovanja o Izvješću o radu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića? Ako se pita saborskog zastupnika  Hrvatskih laburista  Branka Vukšića to je zato jer postioji neka tajna veza  između  premijera Zorana Milanovića i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

"Novinari hodaju s tri do četiri zaštitara, a Bajić slobodno. Čudno je da novinarima treba zaštita, a onaj koji bi trebao progoniti to ne radi pa mu ne treba ni zaštita."

- Kalkulira Zoran Milanović, koalicija šuti i oporba šuti. I Bajić kalkulira, želio bi ostati u fotelji, i sam je rekao do 2020., a i Milanović bi trebao ostati bar do kraja mandata I jedan i drugi žele fotelju koju nisu zaslužili. Milanović je na velikim mukama i zato je skinuto glasovanje s dnevnog reda smatra Vukšić.

 

- Što ako se potvrdi to kako su klubovi govorili o izvješću? Govorili su pozitivno pa i HNS. HDZ ima razloga šutjeti i potiho podupirati Mladena Bajića, jer je bio blagonaklon prema njima. Ako se postupi po izvješću, nema razloga da se ne podrži novi mandat. Kako će ne produžiti mandat ako sada daju pozitivno mišljenje, kaže Vukšić.

 

Branko Vukšić je istaknuo da postoje tri vrste lopova i lopovluka, da je  prvi onaj koji rade političari, njih je najlakše otkriti i procesuirati, drugi  je privatizacijsko gospodarski, tajkunski, i ratno profiterski.

 

- Koja je osoba osuđena za to, neka relevantna? To ratno profiterstvo omogućili su politički moćnici devedesetih, može se s time obračunati kao i s lustracijom. I postoji treći potpuno nedodirljivi lopovluk, gdje su protagonisti političari tajkuni i podzemlje. Novinari hodaju s tri do četiri zaštitara, a Bajić slobodno. Čudno je da novinarima treba zaštita, a onaj koji bi trebao progoniti to ne radi pa mu ne treba ni zaštita, pojasnio je Vukšić, te dodao da postoje i medijski moguli, jer bdiju nad protagonistima, maste brk i pritom reketare.

 

Vukišić se upitao gdje je stala istraga na svim onim aferama koje su započete u Hrvatskoj od HAC-a, HŽ Carga, Ciosa, Hypo Banke.

 

 

 

- Tko bi za 16 tisuća kuna radio taj posao i nosio glavu u torbi? Je li kukavičluk rješenje? Nije. kaže Vukšić govoreći o poziciji glavnog državnog odvjetnika. Na upit tko to pritišće da Bajić ostane, odgovara da su to svi koji bi mogli biti na udaru, a i američko veleposlanstvo kojem je podnosio izvješća, kako je pisao Wikileaks. 

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen bajić, odvjetnik, branko vukšić