Sport

BOKS : Željko Mavrović na čelu Stručnog stožera muške boksačke reprezentacije

Rad s mladim boksačima i njihov nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje će se u listopadu ove godine održati u Zagrebu, bit će prioritetna zadaća.

Piše: PolitikaPlus

Rad s mladim boksačima i njihov nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje će se u listopadu ove godine održati u Zagrebu, bit će prioritetna zadaća predsjednika Stručnog izbornog stožera muške boksačke reprezentacije Željka Mavrovića.

 

"Jedan od uvjeta pod kojim sam nedavno preuzeo mjesto čelnog čovjeka Hrvatskog boksačkog saveza je da stvorimo jedinstvo svih boksačkih djelatnika i takve uvjete trening i nastupa koji će omogućiti da naši boksači budu stalni sudionici europskih i svjetkih prvenstava te da ih što više izbori plasman na olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru. Uvjeren sam da smo imenovanjem Željka Mavrovića za predsjednika Stručnog stožera muških reprezentacija napravili prvi korak k ostvarenju tih ciljeva", rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.

 

Proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović koji se kroz novu dužnost aktivno vraća u hrvatski boks kazao je da će mladim boksaćima nastojati pomoći ne samo savjetima nego i spariranjem u ringu.

 

"Želio bih najprije predstaviti ostale članove stučnog stožera u kojem su Leonard Pijetraj, Mario Šivolija Jelica, Dorian Čalić i Pero Tadić. Uvjeren sam da ćemo sve odluke donositi jednoglasno, a ja bih htio posebno naglasiti zadovoljstvo što ćemo uskoro, pored naših najboljih boksača Filipa Hrgovića, Hrvoja Sepa i Marka Čalića, predstaviti i plejadu mladih boksača koji će svoj talent pokazati na Europskom prvenstvu koje će se od 17. do 26. listopada ove godine održati u Maloj dvorani Doma Sportova. Kako sam ja i nakon završetka karijere nastavio s treninzima mislim da mladim boksačima osim savjetima mogu pomoći i sparirajući im na treninzima", rekao je Mavrović napominjući da će jedna od novina koje će uvesti biti i ta da na velikim natjecanjima u kutu boksača uvijek budu njihovi klupski treneri.

 

To je u prošlosti bio jedan od razloga razmjerica među našim boksačkim djelatnicima jer su prijašnji predsjednici saveza inzistirali da u kutu boksača budu izbornici, a ne klupski treneri.

 

Predsjednik Bošnjak posebno je naglasio pomoć Zagrebačkog boksačkog saveza i njegovog predsjednika Damira Škare na pomoći u organizaciji Europskog juniorskog prvenstva, a u cilju što bolje pripreme hrvatska juniorska reprezentacija će nakon državnog prvenstva u ožujku odraditi prijateljske susrete s Njemačkom u Senju i s Mađarskom u Slavonskom Brodu te mečeve s reprezentacijama Italije, Bugarske i BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sport, željko mavrović, boks, ring