A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/giorgio-napolitano-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Giorgio Napolitano započeo konzultacije prije davanja mandata Matteu Renziju | Politika+
Svijet

NOVA VLADA: Giorgio Napolitano započeo konzultacije prije davanja mandata Matteu Renziju

Budući da je Napolitano odbio održavanje novih izbora, Matteo Renzi morat će raditi sa sadašnjim sastavom parlamenta.

FOTO: Giorgio Napolitano
FOTO: arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano započeo je u subotu konzultacije nakon ostavke premijera Enrica Lette dan ranije te prije imenovanja njegova nasljednika, mladog firentinskog gradonačelnika Mattea Renzija.

Prvi je stupio u predsjedničku palaču Daniel Alfreider, predstavnik lingvističke manjine Južnog Tirola. Za njima bi trebali uslijediti Albert Laniece i Rudi Franco Marguerettaz, iz frankofone pokrajine Val d'Aoste.


Potom će predsjednik primiti ostale male stranke prije nego popodne krenu dolaziti predstavnici "Novog desnog centra", otpadničkog ogranka stranke Forza Italia Silvija Berlusconija koji je prešao u oporbu nakon što je u prvim mjesecima podržavao Lettinu vladu.

Čelnik "Novog desnog centra" i bivši Lettin ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano, koji je najavio u razgovoru za Messaggero da očekuje da mu Renzi podnese "precizan program", morat će reći ostaje li pri podršci koaliciji ljevice i desnice na vlasti unazad 10 mjeseci.

Budući da je Napolitano odbio održavanje novih izbora, Matteo Renzi morat će raditi sa sadašnjim sastavom parlamenta u kojem nije imao većinu ni prošlog proljeća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

silvio berlusconi, enrico letta, matteo renzi, giorgio napolitano