A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/comp-324.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hakirane su internetske stranice strukturnih fondova Hrvatske | Politika+
IT

NAPAD: Hakirane su internetske stranice strukturnih fondova Hrvatske

''Sad nam je najvažnije otkloniti problem, a onda će se istražiti zbog čega je do toga došlo.''

Piše: PolitikaPlus

Hakirane su stranice središnjeg državnog portala za informacije o europskim fondovima zbog čega je korisnicima privremeno onemogućen pristup, a u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kažu da nijedan korisnik ne treba strahovati jer su svi podaci zaštićeni.

Umjesto na internetske stranice www.strukturnifondovi.hr na kojima se objavljuju svi natječaji za europske fondove korisnike se od prijepodneva preusmjerava na stranicu za pretraživanje Biblije.


Glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja Ljubica Vuko rekla je Hini da informatičari intenzivno rade na otklanjanju tog problema.

"Sad nam je najvažnije otkloniti problem, a onda će se istražiti zbog čega je do toga došlo", kazala je Vuko.

Portal strukturnih fondova pokrenulo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a u objavi sadržaja sudjeluju sva ostala ministarstva.

HRT je objavio da im se požalio jedan konzultant u projektu jer osim što ne može otvoriti stranicu i ispuniti online prijavu za natječaj "Povećanje gospodarske aktivnosti malih i srednjih poduzetnika" koji istječe u petak 21. veljače, on strahuje i od kompromitacije povjerljivih podataka i njihove vjerodostojnosti nakon što stranica ponovno bude dostupna.

Vuko je rekla da ni jedan korisnik ne treba strahovati jer su svi podaci zaštićeni.

U Ministarstvu se nadaju da će pristup stranicama uskoro biti moguć.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

strukturni fondovi, ljubica vuko, www.strukturnifondovi.hr, hakerski napad