A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hercegovina-bruxelles-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Svečanost u Bruxellesu: Europski diplomati fascinirani Hercegovinom | Politika+
Kultura

IZLOŽBA I PROMOCIJA: Svečanost u Bruxellesu: Europski diplomati fascinirani Hercegovinom

Održana i promocijia fotomonografije 'Hercegovina – zemlja svjetlosti'.

Piše: PolitikaPlus
Gosti nisu krili oduševljenje ovim novootkrivenim komadićem Europe i njegovom ljepotom, stoga je pune ruke posla imao i Stjepan Primorac, predsjednik hercegovačkog turističkog klastera, koji okuplja sve značajnije turističke subjekte u regiji a koji zajedničkim snagama intenzivno rade na jačanju turističke ponude Hercegovine.

Više od stotinu visokih uzvanika iz diplomatskog života Bruxellesa te institucija Europske komisije i Europskog parlamenta uživalo je u čarima Hercegovine, na otvaranju izložbe fotografija ovog kraja, autora Ive Pervana te promociji fotomonografije „Hercegovina – zemlja svjetlosti“, koju uz Pervana potpisuju Božo Skoko i Boris Ljubičić.

 

Tijekom svečanog otvaranja ovog kulturnog događaja, u zgradi Misije BiH nedaleko od sjedišta europskih institucija, prikazan je i istoimeni film Mateja Meštrovića, koji je svojedobno nagrađen prestižnom filmskom nagradom Oktavijan. Goste je pozdravio Igor Davidović, veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji, koji je uz Nadu Zdravič iz Misije BiH i najzaslužniji za ovaj događaj, naglasivši kako se Bosna i Hercegovina ne mora uvijek vezivati uz negativne vijesti iz politike, već Europu može šarmirati i svojom prirodnom ljepotom i kulturnom baštinom. Obraćajući se nazočnima u ime REDAHa Nela Slezak je istaknula kako je ovo tek jedan u nizu koraka predstavljanja ove atraktivne regije Europi te zahvalila autorima ovog vrijednog projekta i japanskog agenciji JICA na potpori u brendiranju Hercegovine. Naime,  promociju Hercegovine u Bruxellesu organizirali su: Misija Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji, hercegovačka razvojna agencija REDAH, japanska agencija za međunarodnu suradnju – JICA i agencija Novelti Millenium iz Zagreba, koja je i nakladnik fotomonografije.

 

Gosti nisu krili oduševljenje ovim novootkrivenim komadićem Europe i njegovom ljepotom, stoga je pune ruke posla imao i Stjepan Primorac, predsjednik hercegovačkog turističkog klastera, koji okuplja sve značajnije turističke subjekte u regiji a koji zajedničkim snagama intenzivno rade na jačanju turističke ponude Hercegovine.

 

Visoki uzvanici su kušali i tradicionalni hercegovački pršut iz Ljubuškog, livanjski sir, suhe smokve i druge delicije, a vinski podrumi Ćorić (Andrija) iz Čitluka i Anđelić iz Trebinja, predvođeni vrsnim vinarima Mirom Ćorićem i Bojanom Anđelićem gostima su ponudili svoja vrhunska vina.

 

Uz mnogobrojne visoke uzvanike iz diplomatskog života iz svih krajeva svijeta, dužnosnike Europske komisije i Europskog parlamenta, predstavljanje Hercegovine u središtu Europske unije pozdravili su i hrvatski europarlamentarci Davor Stier, Zdravka Bušić, Nikola Vuljanić i Dubravka Šuica te veleposlanici BiH, Srbije i Hrvatske u Belgiji. Promociji je nazočio i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, čija županijska razvojna agencija Dunea ima ured u Bruxellesu i intenzivno radi na prekograničnoj suradnji sa hercegovačkim županijama.