Hrvatska

PO POLITIČKOJ LINIJI: Nastavlja li Rajko Ostojić političko kadroviranje u zdravstvu: Drago Prgomet više nije šef odjela na Rebru

Sanacijski upravitelj u tjedan dana nije stigao obraditi tri molbe?!?

Piše: PolitikaPlus

Prof. dr. Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a i profesora na Medicinskim fakultetetima u Zagrebu i Osijeku te šef katedre za otorinolaringologiju na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, više nije šef odjela za kirurgiju glave i vrata na KBC-u Rebro u Zagrebu, javlja Večernji list u izdanju od subote.

Po svemu sudeći, ministar i njegov upravitelj traže način kako da u ovom natječaju zaobiđu političkog oponenta.

On se javio na natječaj kojeg ravnateljstvo bolnice, bolje reći od ministra izravno imenovani sanacijski upravitelj bolnice, nije proveo u roku. To znači da do danas nije izabran niti jedan od tri prijavljena kandidata, od kojih samo Prgomet ispunjava sve uvjete. Jedan predaje na fakultetu u Rijeci, a ne u Zagrebu, a ima i opomenu pred otkaz. Drugi će za 6 mjeseci u mirovinu po sili zakona, a novi šef odjela bira se na rok od četiri godine.

Prema našim saznanjima većina kolega s odjela kojeg je Prgomet vodio posljednjih osam godina podržava njegov novi mandat. Navodno mu je zbog toga bilo ponuđeno da kao v.d. vršitelja dužnosti preuzme daljnje vođenje, što je on odbio, smatrajući takvu ponudu poniženjem.

Iako bi ovaj slučaj trebao prije svega biti stručni bolnički i fakultetski problem, jer se radi o Kliničkom bolničkom centru Rebro, opet se politika umiješala tamo gdje nije trebala. Čudno je da sanacijski upravitelj bolnice nije mogao na vrijeme obraditi molbe samo trojice kandidata. Imao je više od tjedan dana vremena za to.

Po svemu sudeći, ministar i njegov upravitelj traže način kako da u ovom natječaju zaobiđu političkog oponenta.

Kao što smo spomenuli, Prgomet je zamjenik predsjednika HDZ-a. Zanimljivo je da su ga svojevremeno u vlastitoj stranci optuživali da je zec iz SDP-ovog šešira jer je upozoravao vodstvo stranke da se moraju održati obećanja koja su izrečena na izbornoj konvenciji. Iako već tjedan dana nije šef odjela, njegova stranka nije se oglasila o ovom slučaju. HDZ očito ne smatra problematičnim ovaj očiti Prgometov progon po političkoj liniji.

Budući da se sve glasnije šuška kako je svojevremena namještaljka s njegovim navodno lažnim diplomama došla baš iz vrha stranke, ne bi bilo čudno ni da sada Prgomet izvisi u tihom dogovoru dijela svoje stranke i ministra Ostojića.

Hoće li Odjel za kirurgiju vrata i glave na Rebru imati v.d. vršitelja dužnosti sve dok ne uspiju nešto izrežirati Prgometu, uz prešutni blagoslov HDZ-a?

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kbc rebro, rajko ostojić, drago prgomet