A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dinko-cvitan-mladen-bajic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Miljenić neizravno potvrdio da Bajić odlazi! Pusić: Cvitan bi mogao biti dostojna zamjena Bajiću | Politika+
Hrvatska

NOVI DRŽAVNI ODVJETNIK: Miljenić neizravno potvrdio da Bajić odlazi! Pusić: Cvitan bi mogao biti dostojna zamjena Bajiću

'Ima prednost što je najuže surađivao s Bajićem.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
Pusić smatra da Cvitan ima prednost što je do sada u svim predmetima najuže surađivao s Bajićem i zbog čega je "važno biti u temi, a ne se tek upoznavati". Prednošću drži i to što Cvitan niti na koji način nije politizirana osoba.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić neizravno je danas potvrdio da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić više neće obavljati tu dužnost.

"S Mladenom Bajićem odlično surađujem te očekujem da ću tako surađivati i s njegovim nasljednikom, tko god bude. Sabor daje završnu odluku o imenovanju", kratko je Miljenić u Koprivnici novinarima komentirao još neslužbene informacije da će umjesto Mladena Bajića za glavnoga državnog odvjetnika biti imenovan ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

Za sada se u Vladi nije mogla dobiti potvrda informacije objavljene u tisku da će Cvitan biti predložen za glavnoga državnog odvjetnika umjesto Bajića, koji tu dužnost obavlja 12 godina. Današnji Jutarnji list objavio je da je premijer Zoran Milanović jučer odvojeno primio Cvitana i Bajića te im osobno "priopćio odluku Vlade RH" da će Cvitana predložiti za šefa DORH-a.

Dinko Cvitan sinoć je u izjavi za Hinu rekao da je odluka o tome tko će biti na čelu DORH-a na Vladi i Hrvatskom saboru te da ne želi ništa prejudicirati ni komentirati.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je danas da bi ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan bio dostojna zamjena za glavnog državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića, koji tu dužnost obavlja već 12 godina.

"Mladen Bajić je odlično radio svoj posao, pogotovo u zadnjem mandatu, i nisam si mogla zamisliti nekoga tko bi mu mogao biti dostojni zamjenik dok se kao prijedlog nije pojavio Dinko Cvitan", kazala je Pusić novinarima nakon konferencije za novinare u povodu povrata aerofoto snimaka teritorija Hrvatske iz 1968. godine.

Po medijskim napisima Vlada će sadašnjeg ravnatelja Uskoka Dinka Cvitana predložiti za glavnoga državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića.

Pusić smatra da Cvitan ima prednost što je do sada u svim predmetima najuže surađivao s Bajićem i zbog čega je "važno biti u temi, a ne se tek upoznavati". Prednošću drži i to što Cvitan niti na koji način nije politizirana osoba.

"On je jedna od vrlo, vrlo rijetkih ili jedinih osoba za koje bi se moglo zamisliti da može biti dostojni nasljednik glavnog državnog odvjetnika Bajića", rekla je Pusić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

orsat miljenić, vesna pusić, dinko cvitan, mladen bajić