A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/google-202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sud naredio Googleu da makne s YouTubea sporni protuislamski film | Politika+
Svijet

ODLUKA: Sud naredio Googleu da makne s YouTubea sporni protuislamski film

'Taj propagandni film tako se radikalno razlikuje od bilo čega što je gospođa Garcia mogla i zamisliti kad ju je redatelj angažirao da sudjeluje u nedužnom pustolovnom filmu.'

Piše: PolitikaPlus

Američki prizivni sud u srijedu je zapovjedio Googleu da sa servisa Youtube skine protuislamski film koji je izazvao prosvjede diljem muslimanskoga svijeta.

Glasovanjem 2:1, sudsko vijeće 9. američkog okružnog prizivnog suda je odbilo Googleovu tvrdnju da bi uklanjanje filma "Innocence of Muslims" (Nedužnost muslimana) bilo ravno ograničavanju slobode govora, što je kršenje američkog ustava.

Tužiteljica Cindy Lee Garcia potužila se na taj film kad je saznala da je u njemu snimka koju je ona napravila za jedan drugi film, koji je dijelom sinkroniziran, a u kojem ona pita: "Je li vaš Muhamed zlostavljač djece?"

Predstavnici Googlea nisu komentirali presudu.

Cris Armenta, odvjetnica Cindy Lee Garcije, izrazila je oduševljenje presudom.

"Pravedno je što su YouTube i Google morali skinuti taj film", kaže Armenta u e-mailu. "Taj propagandni film tako se radikalno razlikuje od bilo čega što je gospođa Garcia mogla i zamisliti kad ju je redatelj angažirao da sudjeluje u nedužnom pustolovnom filmu", dodala je.

Kontroverzni filmić prikazuje proroka Muhameda kao seksualnog nastrana luđaka. Zbog njega su 2012. izbili antiamerički neredi među muslimanima u Egiptu, Libiji i drugim zemljama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

islam, youtube, google