A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dinko-cvitan-099.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vlada i službeno predložila Dinka Cvitana za Bajićeva nasljednika | Politika+
Hrvatska

SABOR: Vlada i službeno predložila Dinka Cvitana za Bajićeva nasljednika

Cvitan, sadašnji ravnatelj Uskoka, odlaskom na novu dužnost zamijenit će Mladena Bajića koji dužnost glavnog državnog odvjetnika obavlja već 12 godina.

Piše: PolitikaPlus

Vlada je sa današnjeg zatvorenog dijela sjednice uputila Saboru prijedlog za imenovanje Dinka Cvitana glavnim državnim odvjetnikom Republike Hrvatske.

Cvitan, sadašnji ravnatelj Uskoka, odlaskom na novu dužnost zamijenit će Mladena Bajića koji dužnost glavnog državnog odvjetnika obavlja već 12 godina.

Dugogodišnji Bajićev suradnik, 55-godišnji Cvitan vodio je na čelu Uskoka brojne anitukorupcijske istrage.

Rođen je 1958. godine u Zagrebu gdje je 1983. diplomirao na Pravnom fakultetu.

Nakon 1985. kada je kao pripravnik na Općinskom sudu u Zagrebu položio pravosudni ispit, radio je kao zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, a potom kao odvjetnik te zatim kao direktor pravnih poslova u Sunce osiguranju.

Od 2003. godine zamjenik je županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu raspoređen na poslove zamjenika ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. U listopadu 2005. godine imenovan je zamjenikom glavnog državnog odvjetnika i stupio je na tu dužnost 1. studenog 2005.

Na čelu Uskoka je od studenoga 2005. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen bajić, dinko cvitan, vlada