Tvrtke

DOGOVOR: Agrokor i vlasnici Mercatora potpisali aneks na kupoprodajni ugovor

Odluku PL-a mora još potvrditi i nadzorni odbor. Aneksom je određena i nova prodajna cijena dionice koja iznosi 86 eura.

Piše: PolitikaPlus

Konzorcij većinskih vlasnika Mercatora i koncern Agrokor potpisali su aneks na lanjski kupoprodajni ugovor, kojim se postupci za realizaciju cijelog posla produljuju na 30. lipnja, objavila je Pivovarna Laško (PL), najveći pojedinačni Mercatorov dioničar u prodajnom konzorciju.

Odluku PL-a mora još potvrditi i nadzorni odbor. Aneksom je određena i nova prodajna cijena dionice koja iznosi 86 eura.

Prema informaciji koju je prenijela Slovenska tiskovna agencija STA, Agrokor se aneksom sporazuma obvezuje da će Mercator dokapitalizirati sa 225 milijuna eura. Od toga će 200 milijuna biti namijenjeno bankama vjerovnicama kojima Mercator duguje milijardu eura, dok će preostali iznos ući u kapital tvrtke. Uz to, banke vjerovnice osigurat će dodatnih 100 milijuna eura kredita radi financijske stabilizacije Mercatorova duga.

Lanjskim kupoprodajnim ugovorom bila je predviđena cijena za dionicu Mercatora od 120 eura, ali bez dokapitalizacije tvrtke, a rok za zaključenje operacije bio je 31. ožujka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

aneks, slovenija, mercator, agrokor, ugovor