BEREKINČIĆEV DNEVNIK

HUMANO PRESELJENJE: Berekinčićev dnevnik: Jel jeftinije raselti narod ili iselti Markov trg?

Ako nije kriva vlada što nema investicija, onda je valjda kriv narod.

Piše: Berekinčić

Evo sve nako nekako mislin bi li iša ovo napisati il bi iša očistiti pušku i vidti je li ispravna. Gleda sam Dnevnik na nacjonalnoj javnoj televizijskoj kući. Jope su pričali o tome ko je zajeba popravak naši migova u Ukrajini. A to ti je zapelo zato šta je pametan neko od Čeha kupjo elektronsku opremu šta se pravi za one male športske avijoničiće i to tija ugradti u naše borbene nadzvučne migove. I kad je to stiglo u Ukrajinu, sunce ti žareno jebem, oni tamo šta opravljaju naše avijone, uvatli se za glavu i počeli čupati sebi kosu iz ćelavi glava.

Men's čini da bi nami bilo jeftinije iselti Vladu s Markova trga nega njima kupovati nove aute za 271 miljun kuna, pametne mobtele za 40 miljuna, svaki dan nekom ministrovom prijatelju oprostiti 100 i nešto miljuna u predstečajnoj nagodbi. Najjeftinije bi nami bilo da mi sve nji lipo iselimo s Markova trga. Viruj mi da za tri godne ne bi država više nikom ništa bila dužna. Kakve koristi mi imamo od vake Vlade?!

I odma zvalo naše pametnjakoviće da pitaju oćel se to u migovima vozati Zoki i Kotroman il će se šnjima ratovat, zlu ne tribalo. I sad se fale ovi naši kako su oni odma vratli opremu Česima. Al krušnu ti mrve jebem, zaboravlo u državi na onu novinarsku bagru šta oće svašta pitati. I sitja se neko pitati da ko će čuvati naše nebo dok nam migovi leže u Ukrajini.

I sta prid kamere pomoćnik ministra obrane, oni Viktor Koprivnjak i kaže da će njegovo ministarstvo znati rješti taj problem ako bude tribalo. E je, baš oće, ka šta su znali i kakvu elektroniku kupuju od Čeha. Kad vidim ko nam brani državu, idem ja vidti jel moja tandžara još ispravna. Mogla bi ona valjati.

A more biti da taj Koprivnjak misli da ne more nas više niko ugrozti jerbo mi sad imamo jaku diplomaciju. Krušne mi mrve, ne moreš nas više s nikim posvađati. Njanci nit sa Srbima. Eno ošla Vesna Pusić jope kod nji, ka da smo članovi Jugoslavije, a ne Europske unije i kaže da smo mi jednako krivi za rat. A sunce joj žareno jebem ka da smo mi ratovali u Šapcu i Kruševu ka šta su oni ratovali u dvi trećine Hrvacke. Ne triba nama vojska kraj vake diplomacije. Ne branimo se mi od nikoga. Kome se digne naši političari samo spušte gaće doli i veselje nek traje dok ne svrši i ovi kurbin pir. Jedino su kurčeviti prid vlastitim narodom.

Eno, nekidan kaže Milanović da neće on trošti pare za gradnju nasipa oko Odre. Nemere čovik. Potrošija je sve na aute. Kaže da se ne isplati čuvati kuće ljudima od poplave, nego da je jeftinije nji iselti iz kuća, pa neka voda to sve plavi. I sad nako ja dumam, ma nije on ni lud, krušnu ti mrvu jebem. Triba sve  odmirti, ništa priko mire.

Men's čini da bi nami bilo jeftinije iselti Vladu s Markova trga nega njima kupovati nove aute za 271 miljun kuna, pametne mobtele za 40 miljuna, svaki dan nekom ministrovom prijatelju oprostiti 100 i nešto miljuna u predstečajnoj nagodbi.

Najjeftinije bi nami bilo da mi sve nji lipo iselimo s Markova trga. Viruj mi da za tri godne ne bi država više nikom ništa bila dužna. Kakve koristi mi imamo od vake Vlade?!

Ma krušnu im mrvu jebem, ne da nisu ništa napravli šta se od nji očekivalo, nega eno sad oni još kažu da je narod kriv šta oni ne mogu lipo uživati u svojim velkim plaćama i novima autima. Kolko su jezikove juve popli radi ti auta i sad jope nemaju mira.

Pa sunce mu žareno, ko je triba dovesti investitore i investicije. Ako on kaže da nije Vlada kriva, biće da je narod to triba napravti. A narod nije. A onda nema nega raselti narod. Nako ka šta je Zoki reka.

Objavlo nove podatke o padu bedepeja. Kažu da smo ošli u zvizdu strininu. I sta prid kamere oni podpredcjednik Vlade, oni Branko Grčić i kaže da za pad bedepeja nije kriva Vlada nego je krivo to šta nema investicija. Ma ja ga nako gledam pa uze bokal vina da ću potegnit u onu televiziju iz koje on lupa gluposti, kad skočla ona moja i vrišti: Nemooooooj.

Ja spustin bokal i velim da nisan ni mislija ozbiljno. Šteta nove televizije. A ona nako iz bokala popi do dna šta je bilo crnog unutra i veli - sad moreš? Al nestalo Grčića. Nisam ima u šta. A nije ni on ima šta puno govorti. Ka da zna o čemu priča?! Neš ti pameti.

Pada bedepe jerbo nema investicija. Raste nezaposlenost jerbo pada bedepe. Ajme šta triba biti pametan da se to zaključi. Mora je čovik doktorirati ekonomiju da zaključi da je u bačvi manje vina ako ga livaš u bokal. Ja to radim priko pedest godina i niko mi nije prizna da mogu imati sridnju ekenomsku, pa da cili život ne pilam i ne varim željezo.

A on dobja doktorat iz ekonomije. O jebem ti pravdu na svitu i okolci.

Pa sunce mu žareno, ko je triba dovesti investitore i investicije. Ako on kaže da nije Vlada kriva, biće da je narod to triba napravti. A narod nije. A onda nema nega raselti narod. Nako ka šta je Zoki reka. Biće da je to jeftinije nega vako plaćati tolko zdravstveno, socjalno, penžije, doplatke za dicu.... Neka narod ide u Europsku uniju. Tamo naši ministri ne idu. Oni idu u Beograd. I tako lipo neće smetati jedni drugima.

Ma krušne mi mrve, jope ja nešto dumam da bi isto bilo jeftinije da mi iselimo Vladu s Markova trga. I jeftinije i bolje.

Dosta sam laprda. Idem vidti nove vjesti. Ima nešto o Ukrajini.

Svaka sličnost ove priče s drugim mistima i događajima za sad nije stvarna i običan je plod autorove mašte. I želje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branko grčić, zoran milanović, berekinčić