A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/plitvice-109.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Womanitely.com: Plitvička jezera među deset najljepših NP-a u svijetu | Politika+
Turizam

PRIZNANJE: Womanitely.com: Plitvička jezera među deset najljepših NP-a u svijetu

Jedinstvenim ističu što većina jezera i potoka u sklopu tog parka sadrže sedru.

Piše: PolitikaPlus

Nacionalni park Plitvička jezera našao se ovih dana na popisu deset najljepših svjetskih nacionalnih parkova i to na sedmom mjestu, a popis je objavio jedan od novijih svjetskih portala namijenjen ženama Womanitely.com.

Za park Plitvička jezera u opisu na tom portalu navodi se da se nalaze u unutrašnjosti Hrvatske te da je riječ o području na brdovitom terenu idealnom za planinarenje s brojnim jezerima i potocima.

Jedinstvenim ističu što većina jezera i potoka u sklopu tog parka sadrže sedru, što daje čistoču i bistrinu vode koja se rijetko nalazi u prirodi, kao i vrlo rijetka svijetlo plavo-zelena boja te vode.

Na prvom mjestu te liste deset najljepših nacionalnih parkova u svijetu je park Snowdonia u Walesu, kojeg na drugom slijedi Grand Canyon u SAD-u te na trećem mjestu Kruger National Park u Južnoj Africi.

Četvrto mjesto zauzeo je park Deosai u Pakistanu, peto Kakadu u Australiji, a šesto Hortobágy u Mađarskoj, dok je iza Plitvica, na osmom mjestu nacionalni povijesni park u Saudijskoj Arabiji Madain Saley, a na devetom park Sagarmatha u Nepalu.

Deseto mjesto pripalo je nacionalnom parku Iguazu koji se nalazi na graničnom području Argentine i Brazila.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Womanitely.com, Plitvička jezera, TURIZAM