A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darko-lorencin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darko Lorencin: Ulaganja u turizam za ovu godinu 410 milijuna eura | Politika+
Turizam

POHVALNO: Darko Lorencin: Ulaganja u turizam za ovu godinu 410 milijuna eura

'Strpite se, za petak je zakazana sjednica Turističkog vijeća HTZ-a nakon koje će svima biti sve jasno.'

Piše: PolitikaPlus

Investicije u hrvatskom turističkom sektoru u ovoj godini iznosit će oko 410 milijuna eura, rekao je u Rovinju ministar turizma Darko Lorencin koji ove godine očekuje još jednu dobru sezonu.

Oko medijskih napisa o mogućoj smjeni direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Meri Matešić, istaknuo kako ne želi komentirati nikakva nagađanja te je ponovio kako je HTZ institucija koja ima svoja tijela, svoje Turističko vijeće i svoje procedure.

"Strpite se, za petak je zakazana sjednica Turističkog vijeća HTZ-a nakon koje će svima biti sve jasno", kazao je Lorencin odgovarajući na pitanja novinara.

Govoreći o investicijama u hrvatskom turističkom sektoru u ovoj godini naveo je kako se one kreću oko 410 milijuna eura te kako u taj iznos nisu uključeni Kupari niti Brijuni. Prošlogodišnja ulaganja, dodao je, iznosila su oko 230 milijuna eura.

"Ako se oslanjamo na relevantne pokazatelje poput sajmova onda je pred nama još jedna dobra sezona s obzirom da su najave iznimno povoljne i optimistične", poručio je Lorencin.

Napomenuo je kako je primjerice s njemačkog tržišta, gdje je gospodarska situacija stabilna pa čak i rastuća, optimizam za potrošnju veći. Po njegovim riječima, Hrvatska mora iskoristiti svoj potencijal za produljenje sezone.

"Upravo je Red Bull Air Race, koji će se održati tjedan dana prije Uskrsa u Rovinju pravi premium event u Hrvatskoj. Vjerujem da će i ova manifestacija pridonijeti promidžbi hrvatskog turizma", zaključio je ministar Lorencin.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko lorencin, rovinj, turizam