BEREKINČIĆEV DNEVNIK

KAŽU DA NAM JE BOLJE: Berekinčićev dnevnik: Idem izvozit kolica za dućane, nami ne tribaju više

Kaže oni Grčić da raste gospodarstvo jerbo je poresta izvoz. Ma šta mi moremo izvozti osim naše dice koja utekoše iz ovog jada i čemera.

Piše: Berekinčić

Evo me vako na brzinu samo da vam rečen pa moram bižati. Krušnu ti mrvu jeben, vrime je novac. Nemam vrimena laprdati tu s vami. Skoro me oporavak našeg gospodarstva zaobiša. Nisam ni zna da nam je bolje. Zadnji deset dana sam posla dvistapedeset ponuda. Samo jutros dvajsipet. Na pola nisam ni dobija odgovor. Na oni drugi pola mi rekli da bi oni radli, da mogu i ja ako oću, al ne znaju kad će mi moći platiti. Nema para.

Vidin da lažu pa pribacin program. Kad tamo jope Vrdoljak i Grčić. Krušnu ti mrvu jeben, ka da je jedan prilog pa ga svi emitiraju. A sad je meni jasno. Tu smo tico. Radi propaganda pa pozvali sve da snime šta će oni nama jope obećati.

Vidin i sam da nema para. Zadnja tri miseca mi niko ništa nije platija. Ošlo sve u vražju mater. I štaš činti nega sisti i gledati televiziju. Nema se više para ni za novine kupti. I taman upalim kad ono priča Vrdoljak, ministar od gospodarstva. Kaže da nam je krenlo na bolje. Posli njega oni Grčić šta je podpredcjednik Vlade. On kaže da statistika kaže da nam je bolje. Kaže da to svidoči i to šta je u prvi misec ove godine izdano jedan posto, pazi, čak jedan posto više građevinski dozvola nega u prvi misec prošle godine.

Eee, al nije reka kolko je to dozvola izdano u prvi misec prošle godine. Nije reka ni za šta su izdane te građevinske dozvole. Krušnu ti mrvu jeben, jesu li izdane za zečinjak i svinjac kod kuma Stipe il za deset kilometara autoceste s dva vijadukta i jednim tunelom. Ka da je mala razlika u investiciji i broju radnika koji će radti pa trošti zaradu.

Vidin da lažu pa pribacin program. Kad tamo jope Vrdoljak i Grčić. Krušnu ti mrvu jeben, ka da je jedan prilog pa ga svi emitiraju. A sad je meni jasno. Tu smo tico. Radi propaganda pa pozvali sve da snime šta će oni nama jope obećati.

Kaže oni Grčić da raste gospodarstvo jerbo je poresta izvoz. Ma šta mi moremo izvozti osim naše dice koja utekoše iz ovog jada i čemera, krušnu ti mrvu jeben. Al oni nisu dio statistike izvoza. Nikako se ja ne mogu sitit šta se još more izvozti. I dok sam ja tako duma, dreknu ona moja. Viče da mi vrag odnija više tu televiziju, da je odvezem u dućan. Ajmo ća.
I dođemo mi u dućan, ja krenem uzeti kolica, kad zabrontula ona da kud ću ja. Pa oš uzeti kolica, pitan ja?

Vrag ti odnija kolica, s čimeš ji napunti, pita ona mene? Imaš li para, nastavlja brontulati? Ubi brate. Nema gore neg kad me podsiti da ne donosim u kuću ka šta glava kuće triba. A šta ću. Izabra ludi narod vaku sudbinu, džaba šta ja nisan. Kažu, većina odlučuje jeben ti vaku većinu.
Neman, kažen ja i krenem uzeti onu košaru.

Ma kuš ti jope, zagalami ona da su blagajnice odma stisle ljudima dvi nule viška na računu?

Pa iden uzeti košarcu, velin ja.

Ma vrag ti košarcu odnija, nastavi ona brontulati. To šta moremo platiti stane u jednu, a ne u dvi šake. Aj amo.

I tu je mene prosvitlilo. Kaže Grčić da se vidi gospodarski oporavak, pa i da potrošnja reste, a nami više za spizu ni košara u dućane nu triba. Eeee, al kaže on i da nas izvoz spašava.

Ko prvi curi njegova je. Ode ja izvozti ona kolica i košarice iz velki trgovački centara i dućana. U Hrvatskoj to više nikom ne triba jerbo i nako niko ništa ne more kupovati. Mora da je neko već poče prodavati košare i kolica za spizu kad Grčić i Vrdoljak vide rast gospodarstva i izvoza. Nema šta drugo biti. Eto, zato žurin. Aj vidimo se.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branko grčić, ivan vrdoljak, berekinčić