Tvrtke

PRI KRAJU : Pivovarna Laško potvrdila prodaju Mercatora Agrokoru: 86€ za dionicu

Agrokor još nije iznio podatke o tome kako će financirati finalizaciju cijelog posla.

Piše: PolitikaPlus

Nadzorni odbor pivovare Laško potvrdio je prodaju dionica Mercatora koncernu Agrokor po cijeni 86 eura za dionicu, koja je prošlog mjeseca dogovorena aneksom na lanjski kupoprodajni ugovor između Agrokora i većinskih vlasnika najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, objavili su iz Pivovarne Laško na internet stranicama Ljubljanske burze.

 

Takvu je odluku donio nadzorni odbor pivovare iz Laškog koja raspolaže s 8,43 posto Mercatora, dok cijela skupina Pivovarna Laško, u kojoj su i druge tvrtke, ima 23,34 posto Mercatorovih dionica.

 

Nadzorni odborRadenske, koja je članica skupine, suglasnost za prodaju svojih 2,57 posto dionica donio je u utorak, dok će pivovara Union konačnu odluku donijeti na skupštini svojih dioničara u kojoj dominiraju banke.

 

Nadzorni odbor pivovare Laško objavio je da od uprave tvrtke i svih sudionika prodajnog konzorcija koji okuplja većinski udio uMercatoru očekuju da će se ispoštovati ugovorne rokove navedene u aneksu kupoprodajnog ugovora, a u kojima je potrebno zaključiti prodajni postupak.

 

Uz to, u pripćenju se ističe da Agrokor još nije iznio podatke o tome kako će financirati finalizaciju cijelog posla.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radenske, podatke, prodaja, ugovor, ivica todorić, merkator, Agrokor, pivpvara laško