A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darko%20lorencin-rezultati.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darko Lorencin smijenio Meri Matešić, na njeno mjesto imenovao sebe! | Politika+
Turizam

SMJENA : Darko Lorencin smijenio Meri Matešić, na njeno mjesto imenovao sebe!

Špekulira se da se iza toga krije namjera konzultantskih tvrtaka da se ovlada sa 70-80 milijuna proračuna HTZ-a.

Piše: PolitikaPlus

Ministar turizma Darko Lorencin objavio da je direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić razriješena dužnosti. Do novog izbora njezinu će funkciju, sukladno statutu, preuzeti upravo on sam.

 

O vrlo izglednoj smjeni Meri Matešić progovorio je ovaj tjedan Damir Kajin, koji smatra da se iza toga krije namjera da se ovlada sa 70-80 milijuna proračuna HTZ-a preko konzultantskih tvrtaka. Prvi je na to na svom Facebook profilu upozorio predsjednik saborskog Odbora za turizam Goran Beus Richemberg.

 

Turističko vijeće Hrvatske turističkezajednice na svojoj današnjoj sjednici jednoglasno je odlučilo ostati iza zatvorenih vrata i bez prisustva medija razmotriti sve odluke koje danas treba donijeti, među kojima i o izvješću direktorice Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić o ostvarenju programa rada i poslovanju HTZ-a u 2013., o čemu ovisi i status Matešić.

 

<< Damir Kajin: Smjena Matešićeve je nakana da se ovlada novcima

 

To je ujedno bilo i prvo izvješće koje Vijeću o svom i radu HTZ-a podnosi Matešić otkako ju je početkom listopada 2012. Vijeće imenovalo novom direktoricom. Nakon prve godine rada obveza je podnijeti izvješće pred Vijećem koje to treba prihvatiti ili ne. O tome ovisi i dalji status Matešić na toj poziciji, o čemu se dosta špekulira.

 

S dolaskom Matešić na tu poziciju promijenila se, naime, dugogodišnja praksa u HTZ-u da se direktora Glavnog ureda bira na mandat od četiri godine, već se primjenjuje odredba dopunjenog Zakona o turističkim zajednicama da mandat odnosno poziciju godinu za godinom treba 'opravdati' pred Vijećem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

damir kajin, smjena, htz, meri matošić, darko lorencin