Hrvatska

KERUM NIJE PLAĆAO JAHTU?: U Splitu otvorena istraga nad Nevenkom Bečić zbog sumnje na utaju poreza

Četiri godine nakon što je Porezna uprava podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić kao u to vrijeme odgovorne osobe tvrtke Kerum d.o.o.

Piše: P/H

Splitski Županijski sud otvorio je istragu nad saborskom zastupnicom HGS-a, Nevenkom Bečić zbog sumnje na utaju 2,9 milijuna kuna poreza, potvrđeno je danas na tom sudu.

Poreznici su sumnjali da Željko Kerum, kao privatna osoba, tvrtki ne plaća korištenje jahte u svoje osobne svrhe.

Istraga je pokrenuta četiri godine nakon što je Porezna uprava podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić kao u to vrijeme odgovorne osobe tvrtke Kerum d.o.o., u vlasništvu njenog brata Željka Keruma, i to zbog korištenja jahte Joke, koja je bila registrirana na tvrtku.

Poreznici su sumnjali da Željko Kerum, kao privatna osoba, tvrtki ne plaća korištenje jahte u svoje osobne svrhe. Na taj način razrezali su im spomenuti iznos poreza, a protiv Nevenke Bečić podnijeli kaznenu prijavu.

No, splitski Županijski sud je ranije, međutim, zaključio kako nema dovoljno osnova za pokretanje istrage. Spis je upućen na Vrhovni sud koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Sada je u ponovljenom postupku sudsko vijeće Županijskog suda zaključilo da postoji osnovana sumnja za otvaranje istrage.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

utaja poreza, željko kerum, nevenka bečić