A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darko%20lorencin-rezultati.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darko Lorencin: Smjena u HTZ-u poslovni potez i nikakav drugačiji | Politika+
Turizam

OSVRT: Darko Lorencin: Smjena u HTZ-u poslovni potez i nikakav drugačiji

'Svi koji spekuliraju oko marketinga, konzultanata i drugog vezanog za HTZ mogu sve provjeriti u Glavnom uredu HTZ-a na Iblerovom trgu, čija su vrata otvorena i svim novinarima.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar turizma Darko Lorencin je komentirajući današnju saborsku raspravu o stanju u Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) i smjeni direktorice Glavnog ureda HTZ-a kazao da po tom pitanju više nema što reći, da stoji iza svega te da je to samo jedan poslovni potez i nikakav drugačiji.

Svi koji spekuliraju oko marketinga, konzultanata i drugog vezanog za HTZ mogu sve provjeriti u Glavnom uredu HTZ-a na Iblerovom trgu, čija su vrata otvorena i svim novinarima, kazao je Lorencin u telefonskom razgovoru za Hinu sa međunarodnog turističkog sajma MITT u Moskvi, a na upit da komentira današnju saborsku raspravu o stanju u HTZ-u i sektoru turizma.

Svi su dobrodošli, neka dođu, pogledaju i provjere sve što ih zanima, kaže Lorencin koji ističe kako nema nikakvog straha niti ima što tajiti.

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin jutros je zbog stanja u HTZ-u zatražio stanku u Saboru, a nakon stanke je sramotnom ocijenio nedavnu smjenu direktorice Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić. "Sramotno je to za neke osobe u Ministarstvu turizma, a nije na korist ni samome turizmu", rekao je Kajin. Ustvrdio je i da neki konzultanti predlažu da današnje turističke zajednice kroz proces racionalizacije prerastu u tzv. destinacijske menadžment organizacije što podrazumijeva njihovo "primjereno kadrovsko ekipiranje", a to će raditi ti konzultanti.

HDZ-ovu zastupniku Ivanu Šukeru neprihvatljivo je takve poteze vući na početku predsezone. Ako je razlog smjene njezin nerad smijeniti ju je trebalo još u studenom prošle godine, a ne sada. Ministar turizma umjesto da saziva sastanke oko pripreme sezone smjenjuje direktoricu, kazao je Šuker u Saboru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MERI MATEŠIĆ, Darko Lorencin, HTZ