Sport

REAKCIJA: Željko Jovanović: Mamić ne zaslužuje ni minutu medijskog prostora!

'Da se malo manje govori o njemu vjerojatno bi mu to bio i manji poticaj za divljanje koje izvodi gdje god se pojavi.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, za vrijeme boravaka u Ivancu gdje je obišao kampanju "Odaberi svoju školu", za Hinu je komentirao posljednji ispad Zdravka Mamića na Poljudu.

Da se malo manje govori o njemu vjerojatno bi mu to bio i manji poticaj za divljanje koje izvodi gdje god se pojavi. To je njemu očito hrana za istupanje u medijskom prostoru

Jovanović je rekao kako je ministarstvo sa svoje strane učinilo sve što je u njegovoj nadležnosti da se spriječe neredi i huliganski ispadi na stadionima, odnosno da se poštuje Zakon o sportu i da je sada potez na drugima da se sve dovede u red.

Što se tiče nereda u Splitu i divljanja Zdravka Mamića na stadionu, Jovanović je izjavio da Mamić ne zaslužuje niti minutu medijskog prostora niti sekundu njegovog vremena.

"Da se malo manje govori o njemu vjerojatno bi mu to bio i manji poticaj za divljanje koje izvodi gdje god se pojavi. To je njemu očito hrana za istupanje u medijskom prostoru", zaključio je ministar Jovanović.

Istovremeno, Uprava HNK Hajduk, uz suglasnost Nadzornog odbora kluba, donijela je odluku kojom se izvršnom predsjedniku GNK Dinamo Zdravku Mamiću zabranjuje ulaz u počasnu i VIP ložu gradskog stadiona Poljud na svim Hajdukovim utakmicama, priopćeno je danas kasno poslijepodne iz nogometnog kluba Hajduk.

Ova je odluka donesena zbog verbalnog i fizičkog nasilja Zdravka Mamića nad uzvanicima HNK Hajduk u počasnoj i VIP loži gradskog stadiona Poljud, te zbog verbalnog napada na člana Nadzornog odbora Ljubu Pavasovića Viskovića, kao i fizičkog i verbalnog napada na Hajdukovu legendu Ivu Begu, što se dogodilo na subotnjoj utakmici 27. kola Prve HNL odigrane između Hajduka i Dinama, navodi se u u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hajduk, željko jovanović, zdravko mamić, dinamo